Så här såg det ut på längs med den gamla järnvägen i Årjäng på måndagsförmiddagen, där polisen spärrat av ett stort område. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Misstänkta mordet i Årjäng: Område har spärrats av

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att en 43-årig man har mördats i Årjäng och nu har ett område om cirka 150 meter längs den nedlagda järnvägen spärrats av.

Polisen är dock förtegen om omständigheterna kring utredningen.

Den 20 maj inleddes en förundersökning om misstänkt människorov efter att en 43-årig man försvunnit. Mannen är bosatt på en ort i Dalsland men har kopplingar till Årjäng och det var också där som hans bil hittades övergiven under förra veckan.

På söndagen omrubricerades ärendet till mord.

En kvinna och en man är skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för människorov. De sitter sedan tidigare häktade för stöld i ett annat ärende.

På måndagen var ett område vid den nedlagda järnvägen utanför Årjäng avspärrat. Polisen vill dock inte bekräfta att mannen skulle ha hittats.

Har ni gjort några fynd i det avspärrade området?

– Inga kommentarer, säger Ola Gripö på polisens enhet för grova brott.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.