Foto: SVT

Skoghallsfallet: Oklart om brott har begåtts

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i 30-års åldern på Skoghall natt till söndag var den som slog larm om hennes död till polisen.

Enligt åklagare Stefan Wessberg som leder förundersökningen är det dock oklart om det handlar om ett brott har begåtts.

 – Det finns omständigheter som måste kontrolleras.

– Initialt fanns ingen misstanke om brott, men sedan dök det upp omständigheter som gjorde att man beslutade inleda en förundersökning om mord och då blev han misstänkt, trots att det var han som ringt på ambulans, säger Stefan Wessberg.

Ex-pojkvännen uppger att han hittade henne död

Mannen som är i 30-årsåldern sitter fortsatt anhållen skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Enligt åklagaren ska paret nyligen ha separerat och i samband med att han hämtade sina tillhörigheter i lördags morse uppträdde han stökigt och omhändertogs av polis enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. Några timmar efter att han släppts ska han enligt egna uppgifter ha hittat kvinnan död.

Nu försöker polisen få klarhet i vad mannen gjort efter att han släpptes och om han är inblandad i kvinnans död. 

– Tekniker och rättsläkare har gjort undersökningar och vi hoppas snart kunna bringa klarhet i saken, säger Stefan Wessberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.