Regionråd Stina Höök (M). Foto: SVT

Moderaterna i Värmland räknar med extrastämma

Publicerad

Moderaterna i Värmland kom under torsdagskvällen med ett uttalande rörande krisen i partiet.

– Det är olyckligt att det blivit så här. Det hade varit bättre med en intern diskussion, säger förbundsordförande Stina Höök.

Krisen inom Moderaterna är stor och flera länsförbund har uttryckt sitt missnöje mot partiledaren Anna Kinberg Batra. Förbundet i Värmland är nu inställda på att det kommer bli en extrastämma för partiet trots att de haft förtroende för Kinberg Batra.

– Vi kan konstatera att situationen är som den är. Vi kommer troligen få en extrastämma och då får vi laga efter läge, säger Stina Höök.

MUF i Värmland uttalade sig tidigare under dagen om att man står bakom kravet på partiledarens avgång. Stina Höök vill inte kommentera ungdomsförbundet.

– De är en egen organisation som får stå för sina uttalanden, säger hon.

Ville hålla diskussionen internt

Moderaterna i Värmland är missnöjda med hur krisen har hanterats. I ett pressmeddelande skriver de: ”Det är mycket tråkigt och allvarligt att kommunikationen de senaste dagarna har skötts via media istället för internt”.

– Det är aldrig bra när det blir på det här sättet, säger Stina Höök om de senaste dagarnas diskussioner i media.

Oro för framtiden

Nu hoppas de kunna delta i den fortsatta processen kring partiledarfrågan. Men Stina Höök känner en viss oro och tror den senaste tiden kan sätta spår i partiet.

– Oavsett vad utgången blir lär det bli splittringar som tar lång tid att åtgärda, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.