Fyra män greps under kvällen och de är nu anhållna. Foto: Dagsmedia.se

Mordförsök i Filipstad – fyra anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades svårt misshandlad vid 18-tiden i centrala Filipstad, uppger polisen.

Polisen fick larmet om en skadad man via SOS Alarm. Mannen var dock vid medvetande och fördes till Centralsjukhuset i Karlstad.

– Han har allvarliga skador, sa Mats Öhman, pressinformatör vid polisen region Bergslagen, inledningsvis.

Polisen och hundpatruller sökte under kvällen efter en eller flera misstänkta gärningsmän i Filipstad.

Lugnt gripande

Vid 19.30-tiden gick polisen ut via sin hemsida ut med brottsrubriceringen ”försök till mord”, för det man tidigare benämnt som ett grovt våldsbrott. Tre män hade då gripits. Två av männen är i 20-årsåldern och den tredje mannen är i 40-årsåldern.

– Jag har inga kommentarer annat än att gripandet gick lugnt tillväga, säger Mats Öhman.

Oklar brottsplats

Enligt Öhman är platsen där den misshandlade mannen hittades på inte brottsplatsen. Vid klockan 20.20 meddelade polisen att de hade gripit ytterligare en man i 20-årsåldern. Samtliga fyra män anhölls under kvällen. På tisdagen uttalade sig åklagaren och FU-ledaren Niclas Wargren om misstankegraden mot de fyra männen.

– Jag har begärt dem anhållna, på sannolika skäl, misstänkta för synnerligen grov misshandel och grovt olaga hot, säger Niclas Wargren.

Lindrigt skadad

Enligt en kommuniké från Centralsjukhuset på tisdagsmorgonen har den skadade mannen fått en sårskada och han vårdas på avdelning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.