Mordmisstänkt nekar och överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha mördat en 61-årig man i Slottsbron nekar till anklagelserna, det berättar hans advokat David Halén Lindberg.

– Min klient nekar till brott och han har överklagat häktningsbeslutet mot honom, mer än så vågar jag inte kommentera på grund av förundersökningssekretessen, säger den misstänktes advokat David Halén Lindberg.

Det var den 29 december som polisen hittade den 61-årige mannens död i sitt hem i Slottsbron. Dagen efter greps den 70-årige mannen misstänkt för mord. Enligt polisen kände de två varandra.

I söndags häktades 70-åringen av Värmlands tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp på 61-åringen.

Läs mer: Häktad misstänkt för mord i Slottsbron

Den misstänktes överklagan kom in till Hovrätten för västra Sverige på tisdagsmorgonen och ett beslut väntas under dagen.

Åklagare Rebecka Hellgren anser det styrkt att man gripit rätt person.

– Det jag kan säga är att misstankarna har styrkts i och med häktningen. Jag anser ju att han är på sannolika skäl misstänkt, att det finns särskilda häktningsskäl och att överklagan bör lämnas utan bifall, säger hon.

Läs mer: Man gripen misstänkt för mord

Finns det fler misstänkta och kan det bli fler gripanden?

– Det vill jag inte kommentera, säger Rebecka Hellgren.

Hovrätten meddelade på tisdagseftermiddagen att man avslår den misstänktes överklagan, och därför kvarstår häktningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.