MSB skickar tält till flyktinglägret Moria

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB, packar just nu tält och andra förnödenheter som ska skickas till det eldhärjade flyktinglägret Moria på ön Lesbos i Grekland.

Under söndagen stuvar MSB ner bland annat tält, filtar och kök i stora lådor på MSB:s centrallager i Kristinehamn. Om allt går som det ska skickas krismaterielet till Europas största flyktingläger Moria i Grekland på tisdag. Tälten är donerade av organisationen Lions och väl på plats ska de delas ut och användas av familjer som inte har tak över huvudet sedan flyktinglägret eldhärjades tidigare i veckan.

Hjälp från andra länder viktig

I veckan gick Grekland ut med en förfrågan om hjälp via EU:s Centrum för samordning av katastrofberedskap. MSB står också beredda att bidra med personal och även andra resurser, om det skulle komma en sådan fråga. Men nu handlar alltså hjälpen om boende i första hand.

– Jag skulle säga att den här hjälpen får väldigt stor betydelse för dem som kan få möjlighet till ett tillfälligt hem, säger Björn Johansson, tf enhetschef för MSB:s centrallager.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.