Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norrstrands Musikklasser, klass 9G, hade en stressig luciadag, med tre morgonstopp och två kvällsframträdanden. Foto: Håkan Wikström

Musikklassernas luciarally – fem framträdanden: ”Värt det”

Uppdaterad
Publicerad

Norrstrands Musikklasser, 9G, hade en stressig luciadag med tre framträdanden på morgonen och två under kvällspasset.

– Jag har stearin överallt, men det är värt det, sade Meja Sjöö, som fick bära luciakronan vid lussandet på ett av stans hotell.

När natten fortfarande gick tunga fjät runt gård och stuva i Karlstad samlades Norrstrands Musikklasser för ett veritabelt luciarally.

Det började kl 07:15 på Bibliotekshuset, ett framträdande senare och föräldraskjuts i ilfart till Clarion Plaza avslutades det tredje framträdandet på Länsförsäkringar vid Inre hamn ett par takter senare.

Två till tåg på kvällen

Och det var bara början. Under kvällen ska ytterligare två lussetåg avgå.

Meja Sjöö, som fick äran att bära luciakronan på hotellet, men som snabbt skiftade över till tärna när Elin Asterdahl tog över kronan på Länsförsäkringar, var helnöjd med uppdraget. Trots stearin över hela knoppen.

– Det går bra för det är värt det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.