Näringsdepartementet besökte Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Säffle står inför en svår utmaning efter varslet på Volvo Bussar i Säffle.

På fredagen kom näringsdepartementet på besök till kommunen. Syftet med besöket var att diskutera framtiden och hur man tillsammans ska kunna samverka.

Statssekreterare Marita Ljung representerade näringsdepartementet under besöket i Säffle stadshus. Under dagens möte mellan kommunen, Region Värmland, landshövdingen och statssekreteraren, diskuterades bland annat möjligheten att inrätta ett omställningskontor i Säffle, för att hjälpa de som riskerar att bli arbetslösa.

Nedläggning Volvo i Säffle

– Vi tycker att vi behöver ha en omställningsresurs, ett kontor liknande det som finns i Trollhättan, sade kommunalrådet Daniel Bäckström(C).

– På kort sikt måste man ju titta på vad det finns för möjligheter till arbetsmarknadsåtgärder. Hur riggar man utbildning och omställning? För det måste göras, sade statssekreterare Marita Ljung.

På mötet diskuterades även regionens möjligheter att hitta nya marknader i Norge.

– Med vår kompetens som finns i Säffle, så finns det goda möjligheter att landa order från norska företag, säger kommunalrådet Daniel Bäckström (C).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggning Volvo i Säffle

Mer i ämnet