Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Om jag får önska skulle jag vilja ha det hela året”, säger Franchisetagaren Malin Leonsson. Foto: SVT

Nattöppen mack får förstärkning av ordningsvakt

Publicerad
Problematiken med högljudda bilister är inget nytt för Arvikaborna. Nu har polisen beviljat kommunens önskan om tillstånd för att kunna placera ordningsvakter utanför en nattöppen mack. Enligt polisen är läget på platsen ofta kaotiskt.

Nedskräpning, störda grannar och stora anspänningar för personal och polis har gjort att många mackar och andra nattöppna stopp för resande har minskat sina öppettider.

Hög grad alkoholberusning

En station som har varit extra utsatt för nattlig aktivitet är Shell på Karlstadvägen i Arvika. Polisen behöver finnas på plats fredag- och lördagsnätter för att se till att inga brott begås. 

– Det är en hög grad alkoholberusning och med det följer vissa ordningsproblem, säger Jonas Wendel, chef över lokalpolisen område Arvika. 

Ordningsvakter till området

Polisen har beviljat kommunens önskan om att göra området runt macken till ett LOV 3-område. LOV står för Lagen om ordningsvakter, och innebär att kommunen får placera ordningsvakter i området. Och det verkar som om vaktnärvaron har lugnat ner stämningen. 

– Det är fullt ös, men med ordningsvakterna som kommunen ställer upp med flyter det på bra, säger Malin Leonsson som driver macken. 

I nuläget är det bara under helgnätterna som det finns ordningsvakter på plats, men beroende på hur situationen ser ut i framtiden kan det komma att ändras. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer