Åmbergsskolan blir allaktivitetshus i Sunne. Foto: Privat Lene Olsson

Nedlagd skola i Sunne blir allaktivitetshus

Uppdaterad
Publicerad

Nedlagda Åmbergs skola som varit stängd sedan i fjol blir nu ett allaktivtetshus i Sunne. Skolan byggdes 1982 och innehåller förutom vanliga skolsalar, slöjdsalar och gympasal också ett kök. Men istället för elever och lärare kommer skolan nu att fyllas med pensionärer, tyngdlyftare och medlemmar i den Islamiska kulturföreningen.

Vid invigning idag blir det bandklippning av kommunpolitikerna Gunilla Ingemyr (C) och Tobias Eriksson (S). Kommunen ger den nybildade ideella föreningen Sunne Allaktivitetshus rätten att nyttja skolan mot att föreningen betalar för driften av lokalerna.

Alla är välkomna

Föreningen har grundats av Pensionärsföreningarna PRO Sunne och SPF i Fryksdalen, Sunne Kraftsport och Islamiska kulturföreningen. Ordförande i  den nya föreningen är James Montgomery.

Hur kommer det sig att ni nu startar ett allaktivitetshus?

-Jag har lagat mat åt en pensionärsorganisation och tyckte att det var synd att det fanns ett kök i Åmbergs skola som inte användes. Nu ska vi laga mat i köket och ordna studiecirklar, pensionärsgympa,  slöjdkurser och andra verksamheter. Pensionärsföreningarna vill motverka ofrivillig ensamhet och social isolering. Alla är välkomna att teckna hyresavtal utifrån sina ekonomiska förutsättningar. Vi har redan åtta andra organisationer som är intresserade av att hyra in sig i Sunne Allaktivtetshus, säger James Montgomery.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.