Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Niklas Wahlberg om ett ärende där polisen lyckades avbryta en pågående misshandel. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Niklas jobbar med spaning mot våld inom nära relationer

Publicerad

Polisen Niklas Wahlberg jobbar som spanare mot våld i nära relationer. Han berättar om ett tillfälle då de lyckades avbryta en pågående misshandel genom iakttagelse på stan.

– Vi såg en man som vi sedan tidigare misstänkte att han misshandlade sin flickvän. När vi såg dem på gatan så tvingade han till sig en kyss. Vi valde att inte ingripa vid det tillfället utan vi följde efter till deras bostad.

Utanför bostaden hörde patrullen höga ljud och valde då att ingripa. Några dagar senare träffade Niklas Wahlberg den utsatta kvinnan på mataffären.

– Hon berättar att mannen hade tagit ett stryptag på henne och att vi kom in i precis rätt tid och avbröt det. Tack vare det orkade hon lämna sitt förhållande.

Hör mer om spaningsarbetet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.