Foto: SVT

Kommunalrådet välkomnar forskarsynpunkter

Uppdaterad
Publicerad

Enligt kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) är förstudien bara en del av Karlstad kommuns samlade bedömningen i Muminfrågan.

– Men finns det felaktigheter ska det justeras naturligtvis. Jag är nog inte rätt person att bedöma kvalitéen på förstudien.

Kritiken mot förstudien, som utgör beslutsunderlag i Muminfrågan, är mycket skarp från de 27 forskarna som skrivit under debattartikeln i VF. Hafsig, slarvig och inte trovärdig är några ord som används för att beskriva förstudien.

LÄS MER: Muminlandet – kritiserades även i Finland

– Det får den väl vara, det får står för dem. Jag har läst artikeln och jag träffar gärna forskarna som jobbar med det här, för att lyssna och höra hur de tänker för att vi ska kunna göra något ännu bättre i målsättningen att få hit Mumin och att de ska fungera bra ute på Skutberget, säger Per-Samuel Nisser (M).

Kommunalrådet förvånas över att forskare vid Karlstads universitet går in i en fråga medan den forfarande pågår.

– Det är första gången jag varit med om det, ofta brukar de titta på det efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.