Hör Lars Stiernelöf på föreningen Agera i Värmland berätta i klippet om vilka typer av aktiviteter det rör sig om. Foto: Pontus Lundahl/TT/SVT

Nordiska motståndsrörelsen ökar sin aktivitet i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Under förra året var Nordiska motståndsrörelsen mer aktiv i Värmland än den varit de senaste åren, det skriver föreningen Agera Värmland i sin årsrapport om hot mot demokratin.

Under 2020 rapporterades det in 78 aktiviteter från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, i Värmland jämfört med 50 aktiviteter året innan. Enligt Lars Stiernelöf på föreningen Agera i Värmland har NMR genomgått en generationsväxling de senaste åren och nya unga personer har blivit aktiva inom rörelsen.

– De söker sig nedåt i åldrarna och försöker rekrytera ungdomar, så det finns en risk att vi ser en ökad radikalisering bland unga i länet, säger Lars Stiernelöf.

I klippet ovan får du bland annat veta mer om vilken typ av aktiviteter det rör sig om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.