Fårfesten i Kil igång Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Nu drar fårfestivalen igång

Publicerad

I dag startar den stora fårfesten i Kil. 150 utställare är på plats under helgen i Sannerudsskolan

– Intresset är så stort att vi inte får plats med alla utställare som vill komma utan har fått säga nej till flera stycken, säger Karin Granström på arrangörsföreningen Fåreningen.

De allra flesta av utställarna är från Sverige men det finns även internationella utställare från Estland och England. Totalt räknar arrangörerna med 8.000 får- och ulltokiga besökare under helgen.

– Har man kommit hit en gång så vill man gärna komma tillbaka, säger Karin Granström.

Firar hundra

Nytt för i år är bland annat en satsning på Gotland, en råullsmarknad och att Svenska fåravelsförbundet firar sitt 100 års jubileum.

De kommer att avtäcka sin jubileumsull bestående av 300 rutor med ull i alla dess former och den innehåller ull från alla alla fårraser som finns i Sverige, säger Karin Granström.

”Fantastisk värme och glädje här”

Karin Granström, från Fåreningen Fårfest

Den första fårfesten anordnades 2006. Då med 20 utställare och några hundra hundra besökare. En stor skillnad jämfört med årets jättearrangemang.

– Det är som en snöboll som vi har satt i rullning. Vi har inte haft råd att annonsera så mycket utan det har spridits från mun till mun. Det är en fantastisk värme och glädje här, säger Karin Granström.

Fårfesten avslutas på söndag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fårfesten

Mer i ämnet