Foto: Håkan Wikström

SVT rapporterar direkt från Melodifestivalen i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Nu drar Mellofesten igång på allvar i Karlstad. I dag har artisterna första repetitionerna i Löfbergs Arena. SVT direktrapporterar.

Följ repetitionerna från Löfbergs Arena här.

Melodifestivalen kommer till Karlstad

Jonas Jurström och Jay Smith är vidare! Samma poäng som Fröken Snusk, men flest tittarröster ikväll!

Värmland kommer representeras av artisten Dotter och upphovsmännen Jonas Jurström (Back to my Roots) och Jimmy Jansson (Effortless/Give My Heart a Break)!

Nu är det olidligt spännande. Bara Fröken Snusk står emellan Jonas Jurströms avancemang... Jay Smith på finalplats nu innan sista poängen ska delas ut.

Oj. Oj. Oj. Om Jonas Jurström ska vidare till final lär han få ta rygg på Gunilla... Jublet i arenan var det högsta under veckan - och när Gunilla kom in i bild lät det som att Elvis uppstått från de döda och äntrat scen.

Jonas Jurström ger värmlandspubliken valuta för insatsen. "Back to my Roots" trea och går vidare till extrakvalet! Strax inleds den nya formen av "förlorarnas revansch" när tittarna får rösta på alla treor och fyror från de fem deltävlingarna. Ska Jay Smith och upphovsmannen Jonas Jurström ha en chans mot Gunilla Persson och Fröken Snusk?

Fick göra en blixtutryckning för att hämta teknisk apparatur. Körde genom ett genomödsligt Karlstad... Känns som att det är typ 90 000 Karlstadsbor bänkade framför tv:n - resten är på plats i Löfbergs Arena.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så här lät det när SVT träffade kören under gårdagen. Då bjöd de på ett litet smakprov, kika in det i klippet ovan!

Nu hyllar Karlstadkören Söt likör och sällskapet CMB Fredrik Kempe, som blir invald i Melodifestivalens Hall of fame.
Det vattnas i en märkbart tagen Fredrik Kempes ögon.

... och dags för det andra värmländska bidraget i kvällens deltävling. Jay Smiths bidrag "Back to my Roots" är skriven av bland andra Jonas Jurström som sitter i green room. Jonas var tidigare gitarrist i Smith & Thell, där Jays halvsyster Maria är en av frontfigurerna. Jonas Jurström är född och uppvuxen i Karlstad.

Dags för det första av två värmländska inslagen i deltävling 5 - Chelsea Muco med rötter i Kristinehamn. Chelsea har vuxit till något av artisternas artist. Blir det stöd från värmlänningarna i telefonrösterna?

Och sändningen inleds med ett av de mest värmländska man kan servera en nationell tv-publik 2024: Johan Östling och Sven-Ingvars adelsmärke "Torparrock"!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Karlstad 2024

Mer i ämnet