Foto: SVT arkiv

Nu kan elbilen laddas på fler ställen

Uppdaterad
Publicerad

Värmland får tolv nya laddpunkter för elbilar

Laddpunkterna kommer genom stöd från statliga Klimatklivet. Drygt 200 000 kronor investeras i Säffle och Hammarö kommuner som får sex laddpunkter var. Försäljningen av elfordon ökar och under förra året registrerades 117 elbilar i Värmland. Det är en ökning med 65 procent jämfört med året innan.

Nya områden

– Det är positivt att tillgängligheten till laddstationer i länet ökar och att nya områden täcks in. På Hammarö saknas i dagsläget tillgång till publik laddning, säger Jörgen Persson, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Värmland, i ett pressmeddelande.

Vill kunna ladda hemma

Syftet med Klimatklivet är att minska utsläppen som påverkar klimatet. Trots försäljningsökningen står dock elbilarna bara för en dryg procent av den totala bilförsörjningen i Värmland.

– En förutsättning för att byta till elbil är att ha möjlighet att ladda bilen vid hemmet. Därför vill vi gärna se fler ansökningar om icke-publika laddpunkter vid boendeparkeringar för hyres- och bostadsrätter, säger Jörgen Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.