Hör Malin Lundberg om betydelsen av Wiksfors bruk för bygden – och om en dröm som gått i uppfyllelse. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Butiksägare i Långserud: ”Nu skapar vi nya jobb”

Publicerad

Malin Lundberg driver tillsammans med kollegan Camilla Eriksson butiken och restaurangen Magasinet på Wiksfors bruk i Långserud. Och som hemmahörande i bygden ser hon betydelsen av satsningen på att blåsa liv i det gamla bruket.

– Nu skapar vi nya jobb, säger hon.

Malin Lundberg arbetade som tonåring på ett café vid Wiksfors bruk. Men caféet lades ner precis som all annan verksamhet i bruksområdet. Sedan stod det mer eller mindre tomt i fyra decennier. Men nu finns hela elva aktiva företag på bruksområdet och Malin Lundberg ser positivt på utvecklingen.

I klippet ovan berättar Malin Lundberg om betydelsen av Wiksfors bruk för bygden – och om en dröm som gått i uppfyllelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.