Yxan som användes vid det misstänkta mordet på en ung kvinna i Gräsmark i maj i år. Foto: Polisen/SVT

Yxmordet i Gräsmark – detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds rättegången mot den 36-årige man som misstänks ha huggit ihjäl sin 21-åriga styvdotter med hjälp av yxa tidigare i år. Mannen har erkänt gärningen men nekar till att ha haft uppsåt att döda styvdottern.

Det var strax före klockan sju på kvällen den 21 maj som det första larmsamtalet kom till SOS Alarm. Då låg den 21-åriga styvdottern svårt skadad på golvet i familjens bostad strax norr om Gräsmark. Hon blödde kraftigt efter att ha fått ta emot flera yxhugg i huvudet.

LÄS MER: Polisoperatören när ambulansen ber om assistans: ”Då får hon ju dö då”

Yxmordet i Gräsmark

När ambulansen kom fram hade polisen fortfarande lång väg kvar till brottsplatsen. Men den 21-åriga styvdottern var vid liv och ambulanspersonalen gick in och hämtade henne utan polisstöd, trots att gärningsmannen fanns kvar på platsen. Den unga kvinnan fördes till sjukhus där hon senare avled av sina skador.

Den 36-årige mannen har erkänt att han högg styvdottern i huvudet med yxa och står nu åtalad för mord. Han nekar dock till att ha haft uppsåt att döda och erkänner sig enbart skyldig till grov misshandel och vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yxmordet i Gräsmark

Mer i ämnet