Postiljohan blir en del av NWT Gruppen med cirka 350 anställda. Foto: SVT

NWT köper Postiljohan

Uppdaterad
Publicerad

Nya Wermlandstidningen köper det lokala post- och budföretaget Postiljohan genom sitt bolag NWT Distribution. Det är en del i NWT Gruppens satsning på att ta över distributionsorganisationen från Tidningstjänst.

– Genom Postiljohan så får vi kompetens kring post- och budverksamhet som vi kan ta tillvara i hela vårt område framöver, säger Mats Muregård vd för NWT Gruppen i ett pressmeddelande.

Postiljohan har idag åtta anställda och har funnits i Karlstad sedan 1997.

– Köpet av Postiljohan känns mycket bra. Postiljohan är ett mycket välskött företag som är välkänt i Karlstad där buden syns ständigt i gatumiljön, säger Victoria Svanberg, delägare i NWT Gruppen.

Kvar i ledningen

Hon pekar på att Johan och Anna Olsson som idag driver företaget är inriktade på hög service och starkt miljötänk. De både kommer att vara kvar i ledningen för bolaget.

– Att få vara med i startskedet, att få möjlighet att vara med att forma och utveckla det nya distributionsbolaget känns fantastiskt utvecklande och spännande, en riktigt rolig kick efter 25 år, säger Johan Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.