Foto: TT

Ny ledare i Rally Sweden – förhandsfavoriten Tänak

Uppdaterad
Publicerad

Tredje dagen av Rally Sweden är igång och det råder redan stor spänning ute i rallyskogarna. Ny ledare efter första sträckan, en av förhandsfavoriterna Ott Tänak har nu tagit över ledningen.

Två specialsträckor har körts på lördagsmorgonen och snabbast på SS10 var Ott Tänak före Andreas Mikkelsen. Teemu Suninen från Finland körde bort sig. Han fastnade i en snödriva och förlorade dyrbar tid, en minut och 27 sekunder kostade detta missöde.

Tittar vi på totalställningen i WRC leder estländaren Ott Tänak före normannen Andreas Mikkelsen. 34,2 sekunder har han upp till ledaren Tänak. Pontus Tidemand ligger nia, över två minuter efter ledaren.

Rally Sweden 2019

Tidemand har haft en trög start på morgonen, hade en del problem med bilen igår och det verkar fortsätta.

– Jag litar inte på instyrningen. Jag gjorde en ändring igår, men det blev nog sämre, säger Pontus Tidemand till P4 Värmland.

Går som tåget

En som däremot går som tåget där ute är Johan Kristoffersson, som fått en bra start på morgonen. Han var näst snabbast på SS10 och knaprade in dyrbara sekunder på ledaren Ole Christian Veiby. Trots det är Kristoffersson inte nöjd.

– Jag känner mig inte riktigt trygg med bilen, det känns inte lika bra som igår, säger Johan Kristoffersson till P4 Värmland.

Finländaren Jari Huttunen har tagit över andraplatsen, Kristoffersson ligger nu trea men han har bara en tiondel upp till andra platsen. Så det är tajt i toppen.

Härnäst väntar Vargåsen med det berömda Colin´s Crest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally Sweden 2019

Mer i ämnet