För att få fatt på alla detaljer efterlyser hon bilder i sociala medier, och sedan blir det att lägga pussel Foto: SVT

Ny lösning nära för kiosken i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

Kiosken på torget i Sunne har tvingats stänga eftersom torget ska göras om. Men nu meddelar Sunne kommun att kiosken kan få en ny byggnad och vara kvar på torget.

I slutet av december gick kontraktet för den nuvarande kioskbyggnaden ut. Men en lösning som gör att kiosken kan finnas kvar är alltså på gång.

– Alexander Sakar som drivit kiosken i åtta år får istället möjlighet att starta en ny med placering på den norra delen av torget, säger Johanna Bergsman, plan och exploateringsingenjör i Sunne kommun, i ett pressmeddelande.

– Nu handlar det bara om att hitta en lämplig placering, skriva ett nytt avtal och söka bygglov, fortsätter hon.

”Många säger till mig att de saknar kiosken”

Det är först den 31 mars som kioskverksamheten behöver vara borta från torget men redan nu har den stängt. Ägaren Alexander Sakar hoppas att det ska lösa sig med den nya placeringen på torget.

– Nu ska jag lämna in byggnadsförslag och fortsätta processen så att vi kan komma igång. Många säger till mig att de saknar kiosken, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.