Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör nya ordföranden Ann-Kristine Johansson berätta om hur hon ser på framtiden för Karlstad airport. Foto: SVT

Ny ordförande för Karlstad airport – så vill hon få flygplatsen att lyfta

Uppdaterad
Publicerad

Ann-Kristine Johansson valdes idag till ny ordförande för Karlstad airport. Hon har suttit i styrelsen sedan 2016 och tar nu över ordförandeklubban för de närmsta fyra åren. 

– Det är jättekul och spännande. Det är ett viktigt uppdrag. 

Under flygplatsens årsstämma lämnade Mikael Lundström (L) posten som ordförande och efterträds av Ann-Kristine Johansson (S).

Hon har lång erfarenhet att både politiskt arbete och styrelseuppdrag. Mellan 1994 och 2014 var hon värmländsk riksdagsledamot för Socialdemokraterna och nu sitter hon även i styrelsen för Sveriges regionala flygplatser.

I klippet hör du Ann-Kristine Johansson berätta om sin visioner för flygplatsen och hur flygplatsens ekonomi ska komma i balans. 

Flygplatsen gjorde en förlust på 32 miljoner

Den omdiskuterade flygplatsen redovisade en förlust på drygt 32 miljoner kronor för 2022, ett resultat i paritet med de senaste fem åren.

Flygplatsen hade cirka 20 000 passagerare i fjol. 2019, innan coronapandemin, var samma siffra 52 000.

Karlstad föreslås få trafikplikt

I februari presenterades den nya utredningen om vilket ansvar staten ska ta för de regionala flygplatserna. I den föreslås Karlstad få det som kallas allmän trafikplikt och därigenom ökar också det statliga stödet till flygplatsen som dragits med miljonunderskott i flera år. Karlstad är också en av 30 beredskapsflygplatser i landet.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.