Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du henne berätta om konstnärerna och sommarens utställning. Men vad händer efter sommaren?  Är det här den sista sommaren med konst i den Gamla kraftstationen? Foto: SVT

Ny säsong och många nya konstnärer på Gamla kraftstationen i Deje

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen strömmade de första besökarna in i konsthallen i Gamla kraftstationen i Deje. Efter pandemiår och pågående förhandlingar med Fortum, som äger Kraftstationen, så kan man nu öppna för säsongen.

– Äntligen, efter mycket väntan, säger Sandra Bornstedt eldsjäl och kommunikatör för kraftstationen.

Nu hoppas Sandra Bornstedt att sommarens utställningar kommer att locka konst- och kulturintresserade till Deje för en ”wow-upplevelse”  för det är just det som är målet med verksamheten i den gamla kraftstationen, berättar hon.

– Man ska känna wow när man kliver in i konsthallen, men också mötas av blandade känslor för konst ska skapa känslor och debatt, säger Sandra.

Ser framemot konstsommaren

Lena Andersson är konstnärlig ledare och ser även hon fram emot en konstsommar som kommer att pågå fram till den 28 augusti.

– Det känns alltid härligt när vi öppnar en ny säsong med många nya konstnärer.

Hon berättar bland annat om graffitikonstnären Carolina Falkholt och om det verk som hon varit på plats i kraftstationen och målat.

I klippet hör du henne berätta om konstnärerna och sommarens utställning. Men vad händer efter sommaren?  Är det här den sista sommaren med konst i den Gamla kraftstationen?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer