Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om planerna på damlaget på Kronoparken i klippet och hör vad som lockat dit några av spelarna. Foto: Maria Haglund/SVT

Ny satsning på damfotboll på Kronoparken i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

I minst tio år har det saknats ett damfotbollslag i stadsdelen Kronoparken i Karlstad. Ambitionen från föreningen Kronoparken United har sedan en tid varit att ändra på det och nu kan det bli verklighet.

– Jag tycker det ska finnas ett damlag och ett tjejlag överallt. Jag tror chanserna är riktigt goda här, säger Ahin Hashmi, styrelseledamot i föreningen.

Knappt tio spelare, nybörjare och mer erfarna, har sökt sig till Frödingskolans gymnastikhall på söndagen efter att ha sett facebookinlägget om ett damlag. Några har med sig småbarn, någon är inte ännu helt frisk efter förkylning men sitter och tittar på.

– Jag spelade fotboll när jag mycket yngre och jag har saknat den här samhörigheten, säger Ala Khivadast, som har med sin lilla dotter.

Alla välkomnas

Ahin Hashmi tar emot gruppen och berättar mer om planerna på ett damlag. Medlemsavgiften är under hundringen, man kommer när man vill och har man inte barnvakt får barnen följa med.

– Idrott handlar ofta om många kostnader, man ska köpa medlemsavgifter, skor, kläder och allt det här. Här på Kronoparken tänker vi mycket på det och man ska inte behöva så mycket för att kunna vara med.

Hör mer om planerna på damlaget på Kronoparken i klippet och hör vad som lockat dit några av spelarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.