Ny ståltråd i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En man som var ute och gick ertappade två unga män när de spände upp en ståltråd mellan två lyktstolpar på området Lorensberg i Karlstad. Polisen satte in flera patruller i sökandet men avbröt sökandet vid midnatt utan att ha gripit någon misstänkt.

Det var vid korsningen Fogdemyrsgatan och Folkebogatan som mannen fick syn på de två unga männen.

När han sa till dem svarade de med svordomar och avvek från platsen.

Polisen söker nu med hund i området.

– Det finns ingen ståltråd kvar på platsen, så den fick de tydligen med sig, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman.

Det är femte gången på kort tid som någon eller några spänt ståltråd över cykelvägar. Senast i fredags upptäcktes ståltråd över cykelvägen på Tingvallabron i centrala Karlstad.

Tidigare har uppspänd ståltråd påträffats vid en cykelbana vid Sundstabadet, vid Sundstatjärn och parkeringshuset Duvslaget. Hittills har ingen person skadats av de uppspända ståltrådarna men de har inneburit en uppenbar fara för Karlstads cyklister.

– Det var väldigt bra att den här mannen larmade polisen. Vi har ju uppmanat folk att höra av sig när det gäller det här, säger Tommy Lindh.

Strax efter midnatt mot onsdag uppger polisen för P4 Värmland att man har avslutat sökandet utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.