Arkivbild. Foto: TT

Nya charterdestinationer från Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag går det att boka paketresor till Amsterdam, Berlin, Prag, Mallorca, Nice, London, Paris och Split i Kroatien.

– Vi ser att våra kunder efterfrågar säkerheten vi kan erbjuda när man bokar hela resan hos en leverantör. Oron i världen gör att resenärerna prioriterar trygghet, säger Mathias Bergendahl, informationschef hos TUI.

Researrangören TUI lanserar nu ett helt nytt koncept med paketresor från Karlstad Airport till en rad europeiska städer. TUI har inlett ett samarbete med Lufthansa, och resorna sker med de reguljära turerna till Frankfurt och vidare ut i världen.

– Resan och hotellbokningen hänger ihop, och då gäller lagen för paketresor om något skulle inträffa, säger säger Mathias Bergendahl.

Presskonferens på Karlstads Airport. Foto: SVT

Samtidigt startar TUI, före detta Fritidsresor, charterresor till Kreta från flygplatsen. Det blir totalt sju avgångar med start den 17:e augusti.

– Chartertrafiken betyder oerhört mycket för Karlstad Airport, säger flygplatsens vd Hans Wennerholm. Vi ser en väldigt stark utveckling av chartertrafiken.

Lena Hällström, säljchef på resebyrån Ticket i Karlstad, bekräftar bilden:

– Våra bokningar från Karlstad har ökat de senaste åren. Bara hittills i år har vi ökat med sex procent jämfört med förra året, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.