Till hösten träder nya regler i kraft vid sundstabadet i Karlstad.

Nya regler – färre barn i simskola

Uppdaterad
Publicerad

Den första september träder nya regler i kraft på badhuset i Karlstad. För Karlstad simsällskap innebär det att man måste begränsa antalet barn som går i deras simskola.

De nya riktlinjerna berör inte antalet badande i bassängerna utan antalet personer som får plats i omklädningsrummen. Det innebär att totalt 104 personer får byta om i de omklädningsrum som är avsatta för föreningslivet i badhuset samtidigt.

För Karlstad simsällskap innebär det att de måste justera om i sina simskolegrupper för att kunna anpassa sig till de nya reglerna. Och de riktar nu kritik mot Karlstad kommun för att de genomför de här reglerna.

– Vi kan komma att behöva halvera antalet barn i vår simskola, säger Mats Hjort som är ordförande i Karlstad simsällskap.

Johanna Larsson (M) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och hon menar att de nya reglerna är positiva.

– Det har varit väldigt trångt i omklädningsrummen och det är många som hört av sig både till mig och till tjänstemännen angående det här, säger hon.

Max 40 föräldrar får följa med in gratis

Dessutom innebär de nya reglerna för badhuset att man inför en maxgräns för antalet föräldrar som gratis får följa med sina barn på simundervisningen.

Tidigare har alla föräldrar som velat fått följa med sina barn in till bassängerna men från den första september kommer max 40 föräldrar få följa med in.

Mats Hjort som är ordförande i Karlstad simsälskap menar att det inte är bra.

– De tär ju många barn som är i sexårsåldern, ska de ta sig in i omklädningsrum och in till bassängerna helt själva?, säger han.

Men Johanna Larsson (M), kultur- och fritidsnämndens orförande, menar att det är ett problem som är upp till simsällskapet att lösa.

– I andra kommuner vet jag att man har regler som säger att föräldrarna inte får följa med in i badhuset alls, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.