Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet förklarar projektledare och politiker varför reningsverket är viktigt för Ransby och norra Värmland. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Nya reningsverket i Ransby invigt: ”Den största investeringen vi någonsin gjort”

Uppdaterad
Publicerad

I dag invigdes det nya reningsverket i Ransby i Sysslebäck. En mångårig satsning som beräknas kosta Torsby kommun runt 300 miljoner kronor.

– Det är den enskilt största investeringen vi någonsin har gjort, säger Peter Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Torsby kommun.

Anledningen till satsningen är att Branäsanläggningen växer och att reningen i avloppsreningsverket i området under en tid varit otillräcklig och vattenverket överbelastat. Det nya verket kan även vara en positiv nyhet för de som bor i närheten.

– Det är en jättestor skillnad för boende runtomkring, det luktade en del från det gamla verket, säger projektledaren Hilary Högfeldt.

I klippet kan du se bilder från invigningen och höra om utmaningen att bygga ett reningsverk som ska fungera året runt oavsett antal turister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.