Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tingvalla isstadion i Karlstad som inomhusarena ska stå helt klar hösten 2022 men titta på klippet här så får du en liten uppfattning om hur det ska bli Foto: Karlstads kommun/NCC

Nya Tingvalla isstadion – så ska det bli

Uppdaterad
Publicerad

Förvandlingen av Tingvalla isstadion till en inomhusarena har påbörjats och nu har en, för ovanlighetens skull, helt enig kommunstyrelse i Karlstad visat hur det är tänkt att se ut och fungera med möjligheter både för en rad olika issporter och för allmänhetens åkning.

Tingvalla isstadion som inomhusarena får en isyta som är 191 meter lång och 81 meter bred. Där får en fullstor bandyplan och två fullstora hockeyrinkar plats och det går också att arrangera om till en skridskobana för träning och tävling.

Politikerna i kommunstyrelsen -från höger till vänster- pratar sig varma för hur mycket det här kommer att betyda för föreningar och allmänhet, för breddidrott och för att fler får möjlighet till tider på is.

– Det blir som ett nav för hela idrottsvärmland här, säger kommunalrådet Niklas Wikström (L)

Kostar 210 miljoner kronor

 Kostnaden för bygget är beräknad till 210 miljoner kronor. 900 kvadratmeter solceller ska placeras på taket och på insidan byggs det läktare för 1500 personer vid bandyplanen och för 300 personer vid rinkarna, där också konståkningen ska få större möjligheter.

Redan till hösten kommer bandyn att kunna spela under tak, men hela anläggningen ska vara klar och invigas först hösten 2022.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer