I videon berättar Hanna Aronsson Elfman om vad hon är mest nöjd med hittills i karriären och vad som behöver göras för att nå toppen. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Nybakade juniorvärldsmästaren siktar mot absoluta toppen

Publicerad

18-åriga Hanna Aronsson Elfman från Kils slalomklubb tog hem ett junior-VM-guld i storslalom i bulgariska Bansko i början av mars. Nu i helgen står SM i Åre för dörren för det värmländska skidlöftet.

– Nu kommer alla de snabba åkarna vara med på SM. Det blir kul att få tävla mot dem också, säger Hanna Aronsson Elfman som har siktet inställt på den absoluta världstoppen.

Vi möter Hanna Aronsson Elfman vid Frykstabacken i Kil. Det är den backe där hon fostrats som utförsåkare och en backe som hon har starka känslor för.

– Det är en massa minnen som kommer tillbaka, säger hon när hon blickar ut över sin hemmabacke.

Laddar för SM

Men de små tävlingarna i Frykstabacken hör till det förflutna. Hanna Aronsson Elfman har sin ungdom till trots redan hunnit mäta sig med de främsta i flera världscuptävlingar i vinter. Hon har tagit framstående placeringar i Europacupen i slalom och storslalom och vunnit ett JVM-guld i storslalom. Nästa anhalt på vägen mot toppen är SM-tävlingarna i Åre.

– Jag ska ut och göra min åkning så räcker det så långt det räcker, säger Hanna Aronsson Elfman med ett litet skratt.

I klippet ovan berättar Hanna Aronsson Elfman om vad hon är mest nöjd med hittills i karriären och vad som behöver göras för att nå toppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.