Fr v Victoria Håkansson, mäklare, Stefan Werner, arkitekt, David Spennare, Saltkällan Exploatering AB, Ulf Spennare, vd Saltkällan Ecploatering AB och Gunilla Ingemyr (C), kommunalråd Foto: SVT

Nybyggnadsplaner i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterades en ny satsning på bostäder i Sunne. Om det går som det är tänkt, ska åtta nya lägenheter stå klara i en första etapp nästa höst.
– Det betyder något mycket positivt. Vi har ett stort behov av att få nya bostäder byggda, säger Gunilla Ingemyr (C) kommunalråd.

Det var ett nöjt kommunalråd som mötte upp investerarna för att presentera de nya planerna. Just nu är det inte så mycket mer än en åker ovanför den nya förskolan på Torvnäs i Sunne. I de skisser som lades fram idag ska här bli uppemot 24 bostadsrättslägenheter fördelade på tre byggnader.

– Vi har ett koncept som bygger på att hitta städer på landsbygden av måttlig storlek, typ Sunne, där det finns ett starkt näringsliv men ett eftersatt bostadsbyggande, säger Stefan Werner, arkitekt och delägare i Saltkällan Exploatering AB som står bakom satsningen.

Flyttvilliga äldre

Första etappen innefattar ett tvåvåningshus med åtta bostadsrätter. Blir de sålda kan det bli fler, som mest 24. Målgruppen är framförallt äldre som idag har hus men vill flytta till något mindre, både till yta och skötselbehov.

Hustypen och samma antal lägenheter, som ska byggas i Sunne, har redan byggts i Arboga. Foto: Saltkällan Exploatering AB / Werner Arkitekter

Mäklaren Victoria Håkansson tror på projektet:

– Det finns definitivt en efterfrågan, säger hon. Att takten byggbranschen saktar in och svårigheterna i andra delar av landet att sälja nybyggda lägenheter avskräcker inte.

– Vi vill inte bli besmittade med det som man läser om händer i framförallt Stockholm. Det här är en helt annan sak. Vi vill ha en prissättning som gör det möjligt att komma igång, säger Stefan Werner.

”Väldigt gångbart”

Inte heller kommunalrådet tror att det är någon risk för att projektet stannar på pappret:

– Jag tror på det här projektet och eftersom man inte behöver bygga mer än åtta lägenheter åt gången så tror jag att det här är väldigt gångbart, säger Gunilla Ingemyr.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer