Färjestads nye poängkung Mattias Lindqvist Foto: SVT

Nyförvärv bakom FBK:s kanonstart

Publicerad

Färjestad har fått en riktigt bra start på säsongen och laget leder serien efter fem raka segrar. En bidragande faktor är nyförvärvet Michael Lindqvist som, med mål i varje match, leder så väl mål- som poängligan i SHL.

– Det var väl inget jag hade förväntat mig kanske innan säsongen men det har rullat på bra och hela laget har spelat bra. Jag har haft ett bra flyt och det är kul, säger forwarden Michael Lindqvist.

23-årige Michael Lindkvist kom till Färjestad från AIK i Allsvenskan och har på fem matcher gjort fem mål och tre assist. Men trots att han inledningsvis gjort flest mål i SHL och leder poängligan är han blygsam och framhäver laget.

– Ha, jag vill vara ödmjuk och jag vet att det kommer bli tufft här framöver. Men självklart har det känts bra hittills och jag har bra självförtroende.

Huvudtränaren Johan Pennerborn är nöjd med så väl Lindqvist som med resten av truppen.

– Jag tycker vi har ett jättekompetent lag. Vi är bredare över forwardsenheterna mot i fjol. Vi har samma målvaktspar och samma målvaktstränare som får jobba med kontinuitet, vilket är positivt.

Mål slutspel

Med nio nya spelare i truppen och en ny organistation bakom är målsättningen för Färjestad i år kanske något blygsam.

– Målsättningen är så klart att ta sig till slutspel, gärna så att vi kan vara med och spela i CHL också. Kliva in i ett slutspel med ett friskt lag och försöka vara med så länge som möjligt, säger sportchef Peter Jakobsson.

”Man lyfte lite extra”

Färjestads publik är inte bortskämda med att få en sådan här kanonstart på säsongen. Enligt Nwt är det här Färjestads bästa säsonsstart på 23 år, något som märks på publiken och stämningen på läktaren.

– Det har varit fantastiskt. Man får extra energi i varje match. I söndags hade vi spelat dagen innan och det var tight mellan. Att det var så mycket folk och så bra stämning gjorde att man lyfte sig lite extra, säger Michael Lindqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.