Det finns inget avtal klart för gamla kraftstationen i Deje Foto: SVT

Nytt avtal nära för kraftstationen i Deje

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagens möte mellan företrädare för Forshaga kommun och Fortum har lett fram till ett nytt avtalsförslag för kulturhuset Gamla kraftstationen.

– Det väntas bli påskrivet de närmaste dagarna, uppger Forshagas kommunchef.

– Det var ett bra och lösningsinriktat möte, berättar Forshagas kommunchef Torbjörn Falk efter torsdagens möte mellan kommunen och Fortum som äger byggnaden som huserar den kulturella verksamheten.

Föreningen som driver verksamheten i lokalerna gick tidigare i veckan ut och berättade om sin oro inför framtiden. Det nuvarande avtalet löper ut vid årsskiftet och på bordet låg ett avtalsförslag som förening upplevde omöjliggöra fortsatt verksamhet.

– Det här är ingen situation som vi vill vara i. Kraftstationen är ett av Värmlands viktigaste besöksmål i sin genre och vi får besök från hela världen, sade den konstnärliga ledaren tillika verksamhetschefen Linn Sönstebö Mossberg då.

LÄS MER: Osäker framtid för kraftstationen i Deje

Avtalet skrivs mellan kommunen och Fortum och under en ny förhandlingsrunda under torsdagen kom parterna tillräckligt nära varandra för att Forshagas kommunchef  menar att frågan är löst.

– Vi har hittat framkomliga vägar som vi utvecklat i ett nytt avtalsförslag. Vi petar i detaljer nu och det här kan vara undertecknat redan i morgon, säger Torbjörn Falk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.