Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet hur de nya testerna av kroganställda ska gå till och hur krogbesökarna kommer märka av det nya samarbetet mellan aktörerna. Foto: Maria Haglund

Nytt avtal ska minska partyknarkandet i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

För att minska och försvåra partyknarkandet på krogarna i Karlstad skrevs under fredagen ett nytt avtal mellan krögare, polis, kommun och företagshälsa. Bland annat kommer det göras en ny typ av oanmälda drogtester på krogpersonal.

– Via en slumpgenerator bestäms vilken personal som ska testas, säger Mimmi Asplund Carlsson, Clarahälsan.

En rad krögare, Karlstads kommun, polisen och Clarahälsan slöt samman och skrev under fredagen på ett nytt avtal i projektet Krogar mot knark.

Enligt områdespolischef Ulrika Sundström har polisen sett en ökad användning av droger de senaste tio åren, både i samhället och i krogmiljö.

– Det har förändrats över tid, det är vanliga människor, unga, vuxna, människor som har familj och arbete.

Henrik Olsson är en av krögarna som är med i samarbetet.

– Vi vill ta ställning, skapa ett bättre samhälle och en tryggare arbetsmiljö.

Hör i klippet hur de nya testerna av kroganställda ska gå till och hur krogbesökarna kommer märka av det nya samarbetet mellan aktörerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.