Nytt jobb för landstingsdirektören

Publicerad

Den värmländske landstingsdirektören Hans Karlsson blir ny chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, i Stockholm.

Hans Karlsson lämnar jobbet inom Landstinget i Värmland när hans fyraårsförordnande går ut vid årsskiftet.

– Ödmjukhet inför uppgiften och entusiasmen över att få arbeta med välfärdens kärnområden på nationell nivå är det som fyller mina tankar, säger Hans Karlsson i ett pressmeddelande.
– Självklart finns det mycket som jag vill kunna slutföra, men känner stor trygghet i att landstingets fantastiska medarbetare fortsätter arbetet att öka kvaliteten i det vi gör för värmlänningarna.
Både företrädare för majoriteten och opppositionen är positiva till utnämningen.
– När våra medarbetare rekryteras till andra uppgifter är det ett gott betyg till hela landstinget och jag gläds med Hans Karlsson som nu får möjlighet att utveckla hälso- och sjukvården på nationell nivå, säger Fredrik Larsson (M), landstingsstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

– Jag önskar Hans lycka till i det nya uppdraget och ser samtidigt fram emot att få fortsätta vårt goda samarbete på nationell nivå där jag själv sitter som ledamot i SKL:s sjukvårdsdelegation, säger Ulric Andersson (S) oppositionsråd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer