Nytt rallysamarbete – ska utveckla klassiker

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Rallyt AB arrangerar VM-tävlingen Rally Sweden vintertid och klassiska Midnattssolsrallyt under 2013.

– Det finnsenorma utvecklingsmöjligheter kring Midnattssolsrallyt som evenemang. Utan störremarknadsföring är tävlingen, sett till publikintresset, redan Sveriges störstamotorsportevenemang sommartid, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB iett pressmeddelande.

KlassikernMidnattsolsrallyt återuppstod 2006 återuppstod som tävling för historiskabilar. Efter det har tävlingen avgjorts varje år och varit populär – både blandtävlande och publik. Och kommer nu attarrangeras av både Svenska Rallyt och Kungliga Automobilklubben, KAK.

 ”Det gersynergieffekter”

– Vårtsamarbete med Svenska Rallyt är ett viktigt steg på vägen då vi vill utvecklaMidnattssolsrallyt till ett internationellt evenemang inom historiskt rally, sägerPhilip von Mecklenburg, rallyansvarig styrelseledamot i KAK:s styrelse.

ProjektledarenPer Carlsson är också positiv till samarbetet:

– Att arbetatillsammans med Svenska Rallyts VM-erfarna organisation kommer att bli ett lyftbåde för mig och för tävlingen. Målet är givetvis att med nytänkande taMidnattssolsrallyt till en ny dimension, säger Carlsson.

– Det gersynergieffekter, inte minst när det handlar om att bygga en stark organisation,säger Glenn Olsson.

Rally Sweden avgörs den 7-10 februari. Midnattssolsrallytkörs 12-15 juni, troligtvis med Värmland som en tävlingsplats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.