Nytt rallysamarbete – ska utveckla klassiker

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Rallyt AB arrangerar VM-tävlingen Rally Sweden vintertid och klassiska Midnattssolsrallyt under 2013.

– Det finns enorma utvecklingsmöjligheter kring Midnattssolsrallyt som evenemang. Utan större marknadsföring är tävlingen, sett till publikintresset, redan Sveriges största motorsportevenemang sommartid, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB i ett pressmeddelande.

Klassikern Midnattsolsrallyt återuppstod 2006 återuppstod som tävling för historiska bilar. Efter det har tävlingen avgjorts varje år och varit populär – både bland tävlande och publik. Och kommer nu att arrangeras av både Svenska Rallyt och Kungliga Automobilklubben, KAK.

 ”Det ger synergieffekter”

– Vårt samarbete med Svenska Rallyt är ett viktigt steg på vägen då vi vill utveckla Midnattssolsrallyt till ett internationellt evenemang inom historiskt rally, säger Philip von Mecklenburg, rallyansvarig styrelseledamot i KAK:s styrelse.

Projektledaren Per Carlsson är också positiv till samarbetet:

– Att arbeta tillsammans med Svenska Rallyts VM-erfarna organisation kommer att bli ett lyft både för mig och för tävlingen. Målet är givetvis att med nytänkande ta Midnattssolsrallyt till en ny dimension, säger Carlsson.

– Det ger synergieffekter, inte minst när det handlar om att bygga en stark organisation, säger Glenn Olsson.

Rally Sweden avgörs den 7-10 februari. Midnattssolsrallyt körs 12-15 juni, troligtvis med Värmland som en tävlingsplats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer