Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Anna Mossberg, enhetschef på Karlstad kommun, berättar vad som ligger bakom skadegörelsen och hur kommunen tänker gå vidare med problemet. Foto: Maja Yngve/SVT

Offentliga toaletter i Karlstad förstörs – tvingas hållas avstängda

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommuns offentliga toaletter i Residensparken och Teaterparken har varit avstängda under hela sommaren. Det beror på ökade problem med skadegörelse – och är förenat med stora kostnader.

– Lösningen är absolut inte att fortsätta ha dem avstängda. Det här begränsar folks rörelsefrihet, säger Anna Mossberg som är enhetschef på teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstad kommun.

Självrengöring

Toaletten i Residensparken har en självrengörande funktion och spolas automatiskt under nattetid, vilket blir problematiskt när människor vill sova där inne.

– Det är många elkomponenter i det systemet som förstörs och det har varit väldigt långa leveranstider på det tyvärr, säger Anna Mossberg.

Hör kommunens förslag kring toaletternas framtid i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.