Ökat behov av julänglarna

Uppdaterad
Publicerad

Just nu arbetar julänglarna i Karlstad med att samla in pengar till dom som har svårt att få ihop en jul. Och behovet verkar vara större än tidigare.

– Behovet ökar för varje år, säger diakonen Lars Söderberg, som arbetar med Julänglarna.

Julänglarna har funnits i Karlstad i sex år. De samlar in pengar och saker, så att de som inte har råd ska kunna få en matkasse och julklappar till barnen.

– Det är många som är i behov av hjälp i år och så har vi ju EU-migranter och flyktingar som också behöver hjälp. Men samtidigt kommer det igång olika initiativ på Facebook till exempel, så jag tror det finns en hel del hjälp att få, säger Lars Söderberg.

Kärt besvär

Just nu pågår arbetet för julänglarna för fullt för att det ska vara klart att hämta en matkasse och någon julklapp för familjerna som behöver hjälp i år. Men för Lars Söderberg är det ett kärt besvär.

– Sen ser vi ju ibland hur det går bättre för vissa familjer, att man tar sig ur sina ekonomiska svårigheter och nu vill vara med och skänka till andra. Det känns fantastiskt, säger Lars Söderberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.