Olsson redo för skräll

Uppdaterad
Publicerad

Materialkampen har tagit en stor del av säsongen. Ändå är Matts Olsson försiktigt optimistisk inför dagens VM-storslalom i Beaver Creek.

– Jag ska ju försöka skrälla, det är ju lite målet, säger han.

När Matts Olsson bytte skidmärke inför säsongen var det till en betydligt mer profilerad fabrikant, med stjärnor som Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal och Bode Miller.

Men värmlänningen har fått leta länge efter de rätta inställningarna på de nya skidorna, väl medveten om att han inte har så många andra att skylla på.

– Det har man ju vetat med sig. Att det går att åka bra med de här skidorna. Så det måste ju finnas prylar som går att åka på även för mig, säger han.

– Det var många rejs som inte kändes så bra. När materialet inte stämmer, stämmer inte så mycket annat heller. Det blir en ond spiral. Men det är ju på mitt bord, det är upp till mig att hitta materialet.

Efter ett par tävlingar med placeringar runt 20:e plats har januari sett åtminstone lite bättre ut. Dels blev svensken elva i sista världscupstävlingen i Adelboden, sedan följde en Europacupseger i franska Lelex slutet av månaden.

– Självklart går det alltid att hitta något bättre, men någonstans måste man också vara nöjd med var man står, säger Olsson.

– Nu känns VM riktigt spännande faktiskt. Resultaten som jag har är inga stora resultat, men ändå går åkningen bra nu. Då vet man att det alltid finns en möjlighet att få till något.

TT: Det finns chans till en liten medaljskräll alltså?

– (skratt) Snarare en fantastiskt stor skräll. Men det finns alltid någon som har rätt dag just den dagen. Det är ganska motiverande för mig. Jag tror ändå att jag har en bra fart när åkningen stämmer. Jag tror ju att det går att skrälla. Men det vore en stor skräll.

Född: den 1 december 1988 i Karlstad.

Klubb: Valfjällets SLK.

Grenar: Storslalom.

Världscupdebut: den 28 oktober 2007 i Sölden.

Främsta meriter: 77 världscupstarter, som bäst fyra i St Moritz 2014. 14:e i OS i Sotji 2014. Tre VM, som bäst två 18:e-platser. Två segrar i Europacupen. JVM-guld i kombination 2008, JVM-silver i störtlopp 2007, JVM-brons i storslalom 2007 och 2008.

I vinter: Som bäst elva, i övrigt en 20:e- och två 22:a-platser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.