Onanerade tre timmar i arresten

Uppdaterad
Publicerad

En läkare i 60-årsåldern döms för sexuellt ofredande efter att ha onanerat framför två vakter i arresten i Karlstad.

Det var i juni i år som läkaren, som kommer från en ort utanför Värmland, omhändertogs av polis enligt lagen om berusade personer. Läkaren sattes i fyllecell för att nyktra till. Men i stället för att sova ruset av sig ägnade han natten åt att onanera, företrädesvis inför ögonen på arrestvakterna.

– Han ville att jag skulle titta på honom medan han onanerade. Tycker det känns väldigt obehagligt att han jobbar som läkare, säger en av vakterna i ett målsägandeförhör.

Läkaren onanerade sammanlagt i tre timmars tid inför de båda arrestvakterna. De bad honom sluta men i stället erbjöd  läkaren den ene vakten stora summor pengar för att den skulle titta på när han onanerade.

– Det slutade med att han erbjöd mig 30 000-35.000 kronor, säger vakten vidare i förhöret.

Läkaren uppger i förhör att han inte minns något av händelsen på grund av kraftig berusning men förnekar inte heller det inträffade. I ett strafföreläggande döms han att betala 12.000 kronor i dagsböter samt 10.000 kronor i skadestånd till den ene arrestvakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.