Anders Tallgren (S) var kritisk till IT-företagets etablering från början. Foto: SVT

Oppositionen: ”Historien gav oss rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Zynapp – företaget som skulle bedriva verksamhet i Karlstads gamla stadshus lokaler – ska sättas i konkurs. Oppositionsrådet Anders Tallgren (S) var kritisk redan för fyra år sedan till bolagets ambitioner.

– Historien visar väl att den ger oss rätt, men det är ju ingenting vi ville. Vi ville ju att det skulle gå bra, säger Anders Tallgren.

IT-bolaget Zynapp skulle bli större än Facebook och sätta Karlstad på kartan som en tech-stad.

Företagets verksamhet planerades till det gamla stadshuset, som såldes till vad Anders Tallgren menar var en alldeles för låg summa pengar. Prislappen landade på 59,6 miljoner kronor.

– Det var för billigt och så är vi kritiska till att marken såldes, säger Anders Tallgren (S).

Företaget skulle skapa hundratals jobb.

– Jämförelserna som var då, det lät väldigt... Det var inte lika tydligt för oss att det var en strategisk etablering på den nivån. Då måste man vara säker på att det uppfyller alla de kriterierna, säger Anders Tallgren.

Att företaget skulle skapa jobb visade sig vara fel. Under sommaren stod de anställda utan lön i två månader innan bolaget krävdes i konkurs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.