En ordningsvakt i Karlstad är polisanmäld misstänkt för misshandel och ringa narkotikabrott. Foto: Arkiv

Ordningsvakt misstänkt för knarkbrott

Uppdaterad
Publicerad

En ordningsvakt i Karlstad är misstänkt för misshandel och narkotikabrott. Det var efter ett bråk utanför en krog på påskafton det stod klart att ordningsvakten var drogpåverkad och även hade narkotikaklassade tabletter på sig.

Brotten ska ha skett när han var i tjänst, vilket att NWT var först att berätta om. Ordningsvakten hämtades senare av polis på sitt jobb. Detta då bråket resulterat i att en man polisanmälde ordningsvakten för misshandel. Enligt anmälaren ska vakten ha dunkat hans huvud i asfalten och slagit honom på benen med batong.

Poliserna som kom till platsen reagerade på att ordningsvakten verkade vara påverkad av droger och tog med honom för provtagning. Vakten är nu misstänkt för två brott: misshandel och ringa narkotikabrott. Utestället han jobbade för på påskafton är medlem i Krogar mot knark. I samarbetet ingår bland annat slumpmässiga drogtester på krogpersonal.

Ansvariga på den aktuella krogen beklagar i en kommentar till  NWT det inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.