Promotorn IMG uppges lämna VM och EM i rallycross vilket gör Morgan Östlund, general manager för VM-tävlingen i Höljes, orolig. Foto: SVT

Oro i Höljes efter uppgifter om att promotorn lämnar VM

Uppdaterad
Publicerad

IMG, promotor och kommersiell rättighetsinnehavare för VM och EM i rallycross, uppges lämna mästerskapet efter säsongen.

Det sänder chockvågor till Höljes och VM-arrangören Finnskoga MK.

– Det är klart att man blir orolig, säger Morgan Östlund, general manager för den svenska deltävlingen.

I söndagens Sportspegeln avslöjade SVT:s motorexpert Jonas Kruse att IMG skulle lämna rallycross-VM och att förhandlingar med en ny promotor är startade.

IMG:s vd för rallycross-VM, Paul Bellamy, vill inte bekräfta uppgifterna men säger följande i ett uttalande till Autosport: ”För närvarande utvärderar vi flera alternativ för framtiden i de här mästerskapen i diskussion med FIA och vi kommer att dela med oss av fler detaljer så småningom”.

”Blixt från klar himmel”

Morgan Östlund nåddes av uppgifterna om IMG:s eventuella avhopp under den gångna helgen.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Vi har inte fått någon information personligen, men jag förstår att det ligger något bakom det här, säger han.

Finnskoga MK har ett avtal med IMG om att vara VM-arrangör fram till och med 2023. Vilka konsekvenser ett eventuellt IMG-avhopp får för Höljes VM-deltävling återstår att se.

Osäkerhet kring kontraktet

Morgan Östlund är orolig.

– Vi vet inte om det kontrakt vi har kommer att gälla och vem som eventuellt tar över. Vi hoppas att det kommer en ny promotor på plats snabbt och att vi kommer överens om ett nytt avtal om det krävs. Oron är ju att prislappen sticker iväg, allt handlar ju om pengar nuförtiden.

Tror du att det finns någon annan som är redo att ta över?

– Jag gissar att det finns något på gång i kulisserna. Det får vi verkligen hoppas, säger Morgan Östlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer