Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet hur Mallbackens ordförande ser på klubbens utmaningar för spel på elitnivå. Foto: SVT/Maria Haglund

Orosmolnet kvar över Mallbacken:  ”Akut men bättre situation”

Publicerad

Det saknas fortfarande 300 000 kronor för att fotbollsklubben Mallbacken ska få ihop ekonomin för elitspel 2024. Nästa vecka ska klubben redovisa sina ekonomiska förutsättningar för Svenska fotbollförbundet. 

– Situationen är fortfarande akut men det ser bättre ut, säger Evelina Nilsson, ordförande i Mallbackens IF. 

Redan tidigare i höst meddelade Sunneklubben att man befann sig i kris, en miljon kronor behövdes för att säsongen skulle kunna slutföras.

Pengar har kommit in på olika sätt, just nu säljs till exempel armband. Samtidigt dyker nya utgifter upp, en av dem beror på snön som föll tidigare i veckan. 

– Vi kan inte spela hemma, konstgräset är inte uppvärmt. Matchen imorgon lördag mot IK Rössö Uddevalla spelar vi i airdomen i Karlstad, det kostar också pengar, säger Evelina Nilsson, ordförande i Mallbackens IF.

Väntar på beslut om elitlicens

Men även om klubben får ihop en miljon kronor och de sportsliga resultaten räcker så hänger det i slutändan på om man får elitlicens. Den 17 november möter Mallbacken licensnämnden som fattar beslut. 

Hör i klippet hur Mallbackens ordförande ser på klubbens utmaningar för spel på elitnivå. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.