Foto: SVT

Oscar Magnusson i Svenska Nyheter

Publicerad

SVT-programmet Svenska Nyheters programledare Kristoffer Appelqvist blir ibland förväxlad med Sven-Ingvars frontman Oscar Magnusson. Nyligen gjorde programmet en grej av denna slående likhet. På temat om motsättningar mellan stad och land sjöng Oscar Magnusson en satirversion av Torparrock som gjort succé.

– Om de ringer och ska byta ut Kristoffer så är jag supertillgänglig, säger Oscar Magnusson med ett brett leende.

Samma morgon som programmet Svenska nyheter spelades in fick Oscar Magnusson frågan om han vill vara med och framföra låten Torparrock med nyskriven text – ett uppdrag han gärna tog sig an. 

– Det var satir om ett ämne som jag verkligen kan relatera till i med att jag bor och driver verksamhet på landsbygden. Man ser att vissa funktioner försvinner och varför ska de göra det.

Gärna satir igen

Att jobba med satir i TV var inget Oscar Magnusson hade planerat eller ens drömt om, men nu kan han tänka sig att göra det igen med musiken som verktyg.

– Det blir ganska tydligt när man kopplar ihop saker med musik. Lägger man ner BB och kvinnor får föda i bil på väg till BB då är det ju något som inte står rätt till och det skriver jag gärna under på. Jag kan sjunga den igen om det skulle vara så, säger Oscar Magnusson.

Kolla in succéversionen av Torparrock i Svenska nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.