P-G siktar mot VM-medalj

Uppdaterad
Publicerad

Tre värmlandsförare tampas just nu om placeringarna i rallycross-VM. Leder inför helgens tävlingar i belgiska Mettet gör Petter Solberg, tätt följd av tvåan Johan Kristoffersson. Men nykomlingen P-G Andersson är inställd på att ge dem en match.

Treårige Alvin gör pappa PG sällskap framför datorn i köket hemma i Signebyn utanför Årjäng. Det är bara timmar kvar innan värmlands färskaste rallycrosstjärna ska åka till Belgien inför lördagens tredje VM-deltävling. P-G gör en sista studie av banan.

– Jag åker ju till Belgien nu och där ska vi testköra lite nya grejer för att se om vi kan få lite mera fart och vara med bättre i toppen. Sedan har jag gått genom banan via internet, det är så jag gör, säger P-G Andersson.

Otursdrabbad

P-G Andersson har varit otursdrabbad under VM-seriens två första tävlingar. I Portugal slogs han om en tredjeplats i A-finalen men fick ge upp efter att en hjulupphängning kollapsat. I tyska Hochenheim föll han redan i semifinal efter att en närkontakt gett nya problem med hjulupphängningen.

– Jag är väl inte helt tappad bakom ljuset. Jag har ju suttit i en folkracebil och fått många smällar, visserligen var det länge sedan, men det är inte så jag skvätter utan jag kan hantera det ganska bra. Men nu sker ju allt i en högre fart, det är klart att det inte är lättare i en sådan här bil än i en folkracebil, säger P-G Andersson.

Vill alltid vinna

P-G Andersson ligger för närvarande på en nionde plats i VM-tabellen. Men trots att det är hans första riktiga säsong i VM-karusellen siktar han högre än så.

– Självklart handlar det om att fajtas om medaljer och vara med och hugga i toppen. Jag vill alltid vinna när jag ställer upp i någonting. Men framför allt handlar det om att bli en etablerad rallycrossförare med siktet inställt på nästa år då jag på riktigt ska slåss om guldet, säger P-G Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.