Paket läckte saltsyra – chaufför chockad

Uppdaterad
Publicerad

En av Postnords chaufförer blev illamående och chockad när en dunst av frätande saltsyra slog emot honom i samband med paketsortering. Händelsen är nu anmäld till Arbetsmiljöverket.

Det var den 11 juni som tillbudet inträffade på en lastkaj vid Posten i Kristinehamn. När en lastbil med post lastades ur upptäckte personalen att ett paket läckte.

– Chauffören som lyfte paketet fick den starka doften rakt upp i ansiktet. Han blev yr och satte sig. Sedan kom chocken, säger Henrik Röös som är produktionschef vid Postnord i Kristinehamn.

Läckte saltsyra

Paketet visade sig innehålla saltsyra i en förpackning som sprungit läck.

– Jag tror att det var korken som hade gått sönder, säger Henrik Röös.

Räddningstjänsten tillkallades och sanerade lastkajen.

– Det var ungefär två deciliter av en liter som hade läckt ut, säger Bengt Eriksson som är stationschef vid Bergslagens räddningstjänst i Kristinehamn.

”Allvarlig händelse”

Enligt Henrik Röös hade saltsyran paketerats enligt konstens alla regler. Men händelsen har ändå anmälts till Arbetsmiljöverket.

– Det är en allvarlig händelse. Det kunde ha gått illa, säger han.

Hur ofta inträffar sådant här?

– Jag har varit inom postväsendet i 22 år men aldrig varit med om något liknande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.