Foto: SVT

Patient attackerade och misshandlade vårdpersonal – rättegång idag

Uppdaterad
Publicerad

Idag hölls rättegången mot en man i 55-års åldern som misstänks för att ha misshandlat personal svårt på en psykiatrisk avdelning på CSK Karlstad i augusti i år.

Det var i slutet i augusti i år som en patient på en låst psykiatrisk avdelning ska ha gett sig på tre personer ur personalen.

Enligt åtalet ska den sjuksköterska som först utsattes för misshandeln fått motta både slag och sparkar efter att patienten först överfallit henne och tagit ett kraftigt stryptag. Mannen ska också vid upprepade tillfälle ha stampat mot hennes huvud.  I förför uppger kvinnan att hon var övertygad om att hon skulle dö.

När hennes kollega kom till undsättning ska hon också han också misshandlad med ett stort antal slag och sparkar. Ytterligare en ur personalen blev misshandlad med två slag mot ansiktet

Mannen, som vårdades på avdelningen för psykiatriska problem, ställdes idag inför rätta för två fall av grov misshandel och ett fall av misshandel av normalgraden.

Mannen har i förhör gjort vissa medgivanden men han har även uppgett att han inte minns så mycket av händelsen. 

Det inträffade utreds också av Arbetsmiljöverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.