• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Per Åslund hyllas efter succén i slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Färjestads veteran Per Åslund har aldrig gjort ett bättre slutspel poängmässigt.

Och tränaren Tomas Mitell öser beröm över 35-åringen.

– Jag är inte chockad , säger Mitell.

Per Åslund har spelat många slutspel i karriären men har aldrig gjort lika många poäng som i årets upplaga. Efter 16 spelade matcher är den Kilsbördige forwarden uppe i 17 poäng, fördelat på 4 mål och 13 assist. Hans tidigare bästa notering var från slutspelet 2009 då han noterades för 12 (4+8) poäng på 13 matcher.

Poängskörden gör att Åslund är tvåa i poängligan i slutspelet. Han har gjort lika många mål och assist som ledaren Linus Omark, Luleå, men har spelat fler matcher.

I videon hör du Åslund berätta om succén och Tomas Mitells syn på forwarden.

Närmar sig avgörande

På lördagen väntar den femte finalmatchen mellan Färjestad och Luleå i Norrbotten i serien som står 2–2 i matcher. På måndag spelas sedan den sjätte matchen i Karlstad, då kan SM-guldet komma att delas ut.

Poängligan slutspelet

1) Linus Omark, Luleå, 17 (4+13)

2) Per Åslund, Färjestad, 17 (4+13)

3) Sami Lepistö, Luleå, 14 (2+12)

4) Theodor Lennström, Färjestad, 13 (3+10)

5) Joakim Nygård, Färjestad, 13 (2+11)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.